Ingela Nordenhav

FRIEND

Ingela Nordenhav

 
 
 
 
 

INGELA HAR ERFARENHET AV GLOBALT ARBETE, STRATEGISK FÖRETAGSLEDNING OCH AFFÄRSUTVECKLING.

Ingela Nordenhav är en riktig people person med skön energi, hög ambition och nära till skratt. Hon är verkligen både och - personlig och professionell. Vi är sjukt glada och stolta över att hon nu är en i Heyman-gänget - en connected Friend. Genom samarbetet med Ingela stärker vi vårt erbjudande inom strategisk kommunikation inkl digitala möjligheter, kundupplevelse och branding. Inte minst adderar vi stor erfarenhet från ett beställarperspektiv.  

Som chef för den globala marknadsavdelningen var Ingela i flera år en del av ledningen på Sveriges största bolag, Volvo Lastvagnar. Hon bidrog i sin roll till en modernisering av kommunikations- och varumärkesarbetet som resulterade i rekordnivåer både vad gäller image-positionering och försäljning. Hon fick också vara med och uppleva vilken betydelse kommunikationen har för stoltheten hos medarbetarna och därmed för the employer-brand, arbetsgivarvarumärket. Volvo är i dag en mer eftertraktad arbetsgivare.

Ingela var delaktig både som beställare och i den kreativa processen för en av de största lanseringarna någonsin i Sverige då Volvo introducerade sin nya produkter mellan 2012-2015. Vem minns inte Jean-Claude van Damme göra sin split mellan två lastbilar, eller den folkfest som var i stan då man visade upp produkterna tillsammans med arrangemang som engagerade och gjorde hela Göteborg stolta över ’sitt’ Volvo. 

Ingela har lång erfarenhet av globalt arbete, strategisk företagsledning och affärsutveckling. Efter många år i storindustriverksamhet har hon skaffat sig en bred tvärfunktionell förståelse för hur olika delar av ett bolag påverkar varandra och hur de samverkar för bästa resultat. 

I dag hjälper Ingela företag och organisationer med att utveckla sina verksamheter genom nya affärsmodeller och modern marknadsföring med tyngdpunkt i digitala verktyg. Allt med målsättning att nå ökad försäljning genom stärkt image och företagskultur. Hon är också verksam i ett antal bolagsstyrelser. För Ingela handlar allt om att bidra till verklig förändring, i organisationer, genom människor.

+46 721 66 63 96
ingela.nordenhav@heymanandfriends.se

 
 
 

THE HOUSE OF HEYMAN

PELLE FRISACK
FRIEND/FOUNDER

Pelle är Kålleredskillen som växte upp i restaurangmiljö och skulle bli sportkommentar.

Läs mer ➝

GABRIEL LÁZÁR
FRIEND/FOUNDER

Gabriel är ett modelejon och jobbade under många år med marknad och sälj i hotell-och konfektionsbranschen.

Läs mer ➝